Как да направим ван

...или как да направин една кола на ван.Ето една Хондичка Сивик.За да я направим на ван,ще е необходимо върху задното стъкло да нанесем боя,за да изглежда като чест от купето на колата.
Ето я и нея.
Изображение


1.Взимате ласото и очертавате задния прозорец,като трябва да се подсигорите, че оставяте една малка пролука,която по-късно ще се вижда като тъмните краища на ван панела.След като сте направили това,следва ред да оцветите ван панела.За целта взимате пипетата (I)и грабвате от цвета,който се намира около ван панела.В случая жълт.След това правите нов слой и пейст-вате оцветената селекция в него.
Изображение

2.Всичко е ОК,но панела изглежда малко плосък.За това идва времето да добавим някои отблясъци. :wink: Ако погледнете оригиналната снимка ще видите,че през стъклото има една по-светла ивица.Затова пак взимате пипетата и грабвате от по-светлия цвят около ван панела.Правите селекция,която да е във формата на оригиналния отблясък и я запълвате с взетия преди малко с пипетата цвят.
Изображение

3.Би трябвало да изглежда така:
Изображение
Всичко може би е ОК,но има какво още да се доискусури.Ако се вгледате в ляво от стъклото на Сивика има отражение от дърво.Е,сега е момента да направим и него в/у панела.Използвайки Blur инструмента,просто размажете краищата на отблясъка на дървото,за да покрият част от панела.Нещо такова трябва да се получи.
Изображение

4.Остана само още малко. :-) Сега трябва да запълните и другия прозорец,който се вижда през стъклото на предната врата.Понеже се гледа отвътре,ван панела трябва да се боядиса в тъмно-син цвят,или с пипетата да се вземе цвят от интериора.Маркирате другия прозорец и нанасяте тъмната боя.
Ето така:
Изображение

Готови сте! :D
Изображение




{START_COUNTER}